Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet i coronatider

19 MAJ 2020 10:00
Ja jösses. Vem hade i sin vildaste fantasi kunnat förutspå den situation vi just nu befinner oss i? Och hur viktig är boulen jämfört med de tragedier som drabbar människor och familjer?
  • Skapad: 19 MAJ 2020 10:00

Det har nu gått ungefär två månader sedan coronapandemin slog klorna i Sverige. Under den tiden har situationen förvärrats och förändrats stegvis. Myndigheter förbjuder folksamlingar större än 50 personer och avråder från resor längre bort än 1-2 timmar. Under april månad dog det fler människor än någon månad sedan 1993 och är en av de dödligaste månaderna sedan spanska sjukan härjade världen i slutet av första världskriget. Ni äldre har ombets isolera er så gott det går och vi andra har försökt hjälpa till på andra sätt. Trots att vi är många som tagit ansvar så har sjukdomen drabbat oss på de mest fruktansvärda sätt och kommer säkert så göra ett bra tag framöver.

Låt oss ändå lyfta blicken. Trots allt så är boulen fortsatt en viktig del i våra liv. För många är tillfällena med boule ett av få där man kan träffas, umgås och för en stund släppa tankarna på det allvarsamma. Många föreningar försöker hålla igång klubbaktiviteterna utifrån Folkhälomyndighetens råd och det är naturligtvis en oerhört viktig insats. Vid dessa tillfällen vilar ansvaret tungt på individen, men också på att föreningen kan ordna aktiviteter på platser där det går att leva upp till råd och rekommendationer. Vi i WDBF:s styrelse ser mycket positivt på att föreningarna upprätthåller sina verksamheter, men vädjar samtidigt att förlja det som bestämts, speciellt då många av medlemmarna faller under någon av riskgrupperna (äldre äldre och sjuka). Tänk på och ta hand  om varandra i det här läget, för då kan boulen spela en aldrig så viktig roll i våra liv!

WDBF:s tävlingsverksamhet ligger av förklarliga skäl på is. Vår DM-helg skulle gått av stapeln under Kristi Himmelfärds-helgen men är inställd och vi tar sikte på ett nytt försök med DM-tävlingar i Ulricehamn under 2021. Seriespelet är dock uppskjutet, eftersom Svenska bouleförbundets (SBF) styrelse tagit beslut om att planera för seriespel under augusti och september. Vi i WDBF vill inte beröva våra föreningar möjligheten till seriespel om SBF väljer att köra på sitt och vi kommer nu att planera för att genomföra seriespelet under 2020. Vi anser dock att det är ett olyckligt beslut att försöka genomföra seriespelet i år och hade hellre sett att det sköts upp till 2021, dessutom anser vi det föga troligt att det är genomförbart. SBF tar definitivt beslut om seriespelet 15 juli och vi kommer naturligtvis att hålla er informerade om vår del parallellt.

SBF har planerat för att genomföra sitt årsmöte 19-20 september i Nässjö. Det innebär att WDBF måste planera för att genomföra sitt i god tid innan dess. Därför har jag uppdraget att undersöka olika möjligheter för hur vårt årsmöte skulle kunna genomföras under augusti månad. Att det skulle kunna genomföras som ett ordinarie årsmöte är föga troligt, därför undersöker vi nu möjliga alternativ. Jag ber om att få återkomma i frågan när vi har mer kött på benen.

WDBF har i samband med rådande samhällssituation gått över till att hålla digitala styrelsemöten, om än i nedbantad form. Vårt nästa möte är inplanerat till 20 juli, men vi står ständigt stand-by för att kalla till möte om något skulle uppstå som berör oss. Tveka inte heller över att höra av dig  till någon av oss i styrelsen, om du har frågor eller behöver hjälp. Kontaktinformation hittar du som vanligt under organisationsfliken.

Mvh eder ordförande Herman Thorell

Skribent: Herman Thorell
Epost: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Oliver Thorell, Norra Trängalén 24G
541 46 Skövde

Kontakt:
Tel: 0761843870
E-post: This is a mailto link