Hoppa till sidans innehåll

Information inför DM

18 MAJ 2022 21:03
Inför årets DM kommer det ske några mindre förändringar.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2022 21:03

DM är årligen en av de störrsta tävlingarna i vårt distrikt och vårt mål är att göra tävlingen så bra som möjligt. Med detta i åtanke så har styrelsen i nära samräd med tävlingskommitén tagit beslut om några förändringar inför årets tävling.

Den största förändringen gäller i spelformen monrad, som används i V65 klassen. Här görs ett tillfälligt avsteg från TB som innebär att maximalt 8 lag går vidare från monraden till slutspel samt att endast en omgång spelas efter att tiden är slut. Detta gör vi eftersom vi har märkt ett viss missnöje med att dagarna blir långa under distriktsarrangemangen. Inför nästa år är vår mening att grundligt utreda frågan i samverkan med medlemmarna men nu gäller alltså ett tillfäligt avsteg från TB.

Den andra förändringen gäller bästa DM-klubb. Här har två huvudsakliga förändringar skett. För det första så inkluderas i år precicionsskyttet i tävlingen och för det andra så har poängen som genereras av deltagande fått en större betydelse. De nya bestämmelserna finns att läsa i dokumentbanken.

Den sista förändringen som är gjord är att en startavgift om 50 kronor tas ut för spel i precisionsskyttet. Detta för att täcka kostnaden för bästa DM-klubb samt övriga kostnader kopplade till skyttet.

Vi hoppas att dessa förändringar ska fungera på ett bra sätt och bidra till ett bättre DM arrangemang.

Med vänlig hälsning

Styrelsen och Tävlingkommitén

Skribent: Oliver Thorell
E-post: Adressen Gömd

Är WDBF Sveriges ledande bouledistrikt? Välkommen hit hur som helst!

Postadress:
Wästgöta-Dahls Bouleförbund
Oliver Thorell, Norra Trängallén 24G
541 46 Skövde

Kontakt:
Tel: 0761843870
E-post: This is a mailto link